ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για μόνιμους φύλακες μουσείων και προσλήψεις στο ΤΑΠΑ

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για μόνιμους φύλακες μουσείων και προσλήψεις στο ΤΑΠΑ

Ενενήντα θέσεις τακτικού προσωπικού φύλαξης θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ για το υπουργείο Πολιτισμού καθώς και 10 θέσεις θα προκηρυχθούν για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Το νέο προσωπικό θα αναλάβει την φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα, προτεραιότητα, ωστόσο, θα δοθεί στους αρχαιολογικούς χώρους Ολυμπιείου -Κεραμεικού, στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ηλείας, και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Προσλήψεις μονίμων προκείται να προκηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού μέσω του ΑΣΕΠ και τις διαδικασίες που ορίζονται τις επόμενες ημέρες

Ειδικότερα σύμφωνα με έγγραφο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων επίκειται η έκδοση προκήρυξης για δέκα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ταμείο.

Παράλληλα μία από τις 10 προσλήψεις που θα γίνουν θα καλυφθεί από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος 2643/1998.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου υπέγραψε και την σχετική απόφαση για την πρόσληψη από τα πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 και η ειδικότητα που θα ζητηθεί είναι ΠΕ7 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ενώ από την λίστα των προστατευομένων θα ζητηθεί το κριτήριο του ατόμου με αναπηρία.

Η προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις