ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέο ΣΟΚ: Μειώσεις έως και 65% στις παλαιές συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς!

Νέο ΣΟΚ: Μειώσεις έως και 65% στις παλαιές συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς!

Οδηγούνται στην απόλυτη φτωχοποίηση οι συνταξιούχοι, και μάλιστα με... αποδείξεις! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνει συνεχώς τις καταβαλλόμενες συντάξεις με διάφορα πονηρά «τρικ». Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, βρήκε τη φόρμουλα για να «κόψει» κι άλλο από τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων....

ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η «ΘΕΩΡΙΑ» ΤΟΥ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Οι συνταξιούχοι δεν προλαβαίνουν τις εξελίξεις των γεγονότων. Κάθε μήνα πηγαίνουν στα γκισέ των τραπεζών και βρίσκουν αδικαιολόγητες μειώσεις στις συντάξεις τους... Η κυβέρνηση σκαρφίζεται συνεχώς «κόλπα», ώστε να προχωρά σε περικοπές και ουδείς να τις αντιλαμβάνεται εγκαίρως!

Τι έχει τώρα σειρά; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «η τελική μεσοσταθμική μείωση για τους σημερινούς συνταξιούχους, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, εκτιμάται ότι θα είναι στο 20%». Πιο συγκεκριμένα, ο νέος ασφαλιστικός νόμος φαίνεται πως «κρύβει» μια λεπτομέρεια που... διαφοροποιεί αυτά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα για τις μειώσεις των συντάξεων.

Ο επαναϋπολογισμός των σημερινών συντάξεων, ο οποίος γίνεται με βάση τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, δεν θα γίνεται επί του αρχικού ποσού των συντάξεων -όπως προβλέπουν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις-, αλλά με βάση το μειωμένο ποσό των περικοπών των μνημονιακών νόμων!

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, αυτό σημαίνει ότι, αν καταργηθούν οριστικά οι προσωπικές διαφορές -όπως ζητούν επιμόνως οι πιστωτές- οι απώλειες στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε σχέση με το αρχικό ποσό της απόφασης συνταξιοδότησης θα αγγίζει συνολικά το 65%, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων, φόρων, εισφορών και ασθένεια.

Παράδειγμα

Συνταξιούχος με αρχική απόφαση συνταξιοδότησης 1839,46 ευρώ -μεικτά- κύρια σύνταξη, θα έχει προσωπική διαφορά 149,54 ευρώ. Μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων ο ίδιος συνταξιούχος έχει κύρια σύνταξη 1340,47 ευρώ. Αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά θα χει σύνταξη 1190,93 ευρώ (μείωση περίπου 15%).

Σχετικές ειδήσεις