ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΦΚΑ:Τα ταμεία είναι μείον και κάνουν... σκόντο σε περιπτώσεις αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών!

ΕΦΚΑ:Τα ταμεία είναι μείον και κάνουν... σκόντο σε περιπτώσεις αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Τάσος Πετρόπουλος συζητά μέχρι και την μερική καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς που αντιστοιχεί σε έναν ασφαλισμένο ακόμη και έως το ύψος που κατέβαλε με το προηγούμενο σύστημα, προκειμένου να αποφευχθούν οι... καραμπόλες.

ΕΞΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΔΗΘΕΝ...ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η πλειοψηφία δηλώνει οικονομική αδυναμία, κάτι που έχει προβληματίσει τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ηγεσία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μελετώντας τα μέχρι στιγμής έσοδα από τις εισφορές δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένη, και προειδοποιεί τους αρμόδιους παράγοντες ότι, «χωρίς διευκολύνσεις, δόσεις ή εκπτώσεις ο ασφαλιστικός νόμος θα 'ναυαγήσει'»...

Στις σκέψεις του Υπουργείου Εργασίας είναι, να προβεί ακόμα και στο «παρά πέντε» σε διορθωτικές παρεμβάσεις που ίσως «σώσουν την παρτίδα». Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει, αφενός το ενδεχόμενο να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όσοι ασφαλισμένοι είδαν μεγάλη διαφορά στις εισφορές που πρέπει να καταβάλουν σε σχέση με όσες κατέβαλαν στο παρελθόν, και αφετέρου η πληρωμή των εισφορών να μπορεί να γίνεται και με δόσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Υφυπουργός Κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με εκπροσώπους και μέλη Επιμελητηρίων, δεν έκρυψε τη διάθεση από πλευράς του να βοηθήσει επαγγελματίες και εταιρείες μέσω διαφόρων ευνοϊκών μέσων -όπως χαρακτηριστικά είπε-, ώστε να μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα.

«Χτυπούν»... κόκκινο οι νέες ασφαλιστικές εισφορές!

Τριπλασιασμός στις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο νόμο προκύπτουν σε πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εισφορών που θα πρέπει να πληρώσει ο δικηγόρος, Θάνος Πλεύρης, (αναρτήθηκε η ασφαλιστική του ενημερότητα από τον ίδιο στο Twitter).

Όπως φαίνεται και στο χαρτί που παραθέτουμε παρακάτω, με εισόδημα 5.860,60 ευρώ, θα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως 1.249,64 ευρώ! Μέχρι πέρυσι, πλήρωνε για την ανώτατη κλίμακα, ασφαλιστκές εισφορές 4.600 ευρώ τον χρόνο. Από τον επόμενο μήνα, ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος θα πληρώνει επιπλέον 11% στις μηνιαίες εισφορές του για την επικουρική του ασφάλιση!

22 ΦΩΤΟ

Ένας ΕΚΦΑ... μπάχαλο!

Δύο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, και επικρατεί το απόλυτο χάος στην πλειοψηφία των υπηρεσιών του. Το Μητρώο δεν λειτουργεί, μεγάλη αναστάτωση στα δεδομένα των ασφαλισμένων και τα υπηρεσιακά λάθη δίνουν και παίρνουν!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι υπάλληλοι των τοπικών καταστημάτων αδυνατούν να διαχειριστούν τα καθημερινά προβλήματα και τις αδυναμίες, ενώ οι εργαζόμενοι με σχετικό δελτίο τύπου καταγγέλλουν «καθεστωτικές διαδικασίες στη μετακίνηση του προσωπικού, με παράκαμψη του υπαλληλικού κώδικα», αλλά και «μυστικοπαθή, δήθεν επεξεργασία του συστήματος εδώ και εννέα μήνες, με πλήρη αποκλεισμό των θεσμικών εκπροσώπων των εργαζομένων».

Ούτε βενζίνη...

Εκτός από τα οργανωτικά προβλήματα, προκύπτουν όμως και σοβαρά ζητήματα καθημερινότητας! Σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την πανελλήνια ομοσπονδία προσωπικού οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, «η έλλειψη βενζίνης, ακινητοποιεί τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ, κάτι που με τη σειρά του προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στη διακίνηση της αλληλογραφίας, συνταξιοδοτικών φακέλων αλλά και τη διαδικασία των ελέγχων και της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μέσω των κατ’ οίκον επισκέψεων».

Παράλληλα, εκκρεμούν και σοβαρά θέματα που αφορούν στις εφαρμογές και τα επιμέρους πληροφοριακά συστήματα (απονομή συντάξεων, έσοδα κ.λπ.), τον κανονισμό ασφαλιστικής λειτουργίας και τον κανονισμό παροχών, για τα οποία δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ η έλλειψη χαρτιού στον πρώην ΟΑΕΕ οδηγεί κάποιες χιλιάδες ασφαλισμένους σε περαιτέρω αναμονή για τη σύνταξή τους!

Σχετικές ειδήσεις