ΕΡΓΑΣΙΑ

«Πανηγυρίζει» η κυβέρνηση ενώ αγορά εργασίας και Ασφαλιστικά Ταμεία καταρρέουν!

«Πανηγυρίζει» η κυβέρνηση ενώ αγορά εργασίας και Ασφαλιστικά Ταμεία καταρρέουν!

Καθημερινά στο Newsbomb.gr καταφτάνουν εκατοντάδες καταγγελίες από εργαζόμενους και συνταξιούχους, συνοδευόμενες από προσωπικά τους έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι τελικά τα πράγματα «εκεί έξω», στη πραγματική οικονομία, δεν είναι ακριβώς όπως μας τα παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας με το κυβερνητικό του επιτελείο.

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ...ΑΕΡΑ - ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!

«Γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση», διεμήνυσε την Τρίτη (7/3/2017) από τα Γιάννενα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. «Πετύχαμε μια ισορροπημένη εξισορρόπηση», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Εάν ακούσει κανείς τις συγκεκριμένες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών θα αναρωτηθεί σε ποια χώρα ζει. Διότι όποιος ζει στην «πραγματική Ελλάδα» έχει άλλη εικόνα...

Το απόλυτο αλαλούμ στον ΕΦΚΑ!

Το νέο Υπερταμείο υφίσταται μόλις δύο μήνες και έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης των ασφαλισμένων, όχι για την σωστή λειτουργία του αλλά για τις εικόνες χάους και ντροπής που «προσφέρει» απλόχερα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους!

Αναγνώστρια του Newsbomb.gr μάς έστειλε το παρακάτω ενημερωτικό που είναι αναρτημένο στον προσωπικό της λογαριασμό στα μητρώα του συστήματος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με απορία και εκνευρισμό αναρωτιέται «πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάρτησης των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να καταφέρει να δει την εισφορά που θα πρέπει να πληρώσει!».

Όπως βλέπετε η διαδικασία ακόμη είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες λήγουν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

8 ΕΦΚΑ 1

Χιλιάδες λάθη στα εκκαθαριστικά πληρωμής. Τεράστιες ασάφειες στις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου για το ποιες είναι οι υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων σε καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Και όλα αυτά, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να καταβάλουν τις υπέρογκες εισφορές που τους έχουν επιβληθεί.

Συνταξιούχοι στα όρια της παράνοιας!- Μετρούν συνεχώς κρατήσεις και μειώσεις

Συνταξιούχος δάσκαλος (δημόσιος τομέας) με 35 χρόνια υπηρεσίας και 28 μήνες στρατό, έστειλε στο Newsbomb.gr το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης που έλαβε αυτόν το μήνα (Μάρτιος 2017). Ο συγκεριμένος συνταξιούχος αναρωτιέται «πώς γίνεται εκτός από τις περικοπές που έχει υποστεί, να έχει και τόσο μεγάλες κρατήσεις!».

8 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 1

Όπως βλέπετε χαρακτηριστικά στην πρώτη φωτογραφία, ο συνταξιούχος δάσκαλος με όλες τις μειώσεις (Ν4024/11, Ν4051/2012, Ν4093/12) θα έπρεπε να παίρνει καθαρή σύνταξη 1.312,15 ευρώ.

8 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2

Παρόλα αυτά, του γίνονται πολλές κρατήσεις, οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 259,45 ευρώ. Άρα ο συνταξιούχος δάσκαλος καταλήγει με πληρωτέο ποσό τα 1.052,70 ευρώ.

8 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 3

Μισθοί-πείνας για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο μέσος μισθός σε καθεστώς μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα αγγίζει το «αστρονομικό» ποσό των... 393,79 ευρώ! Δηλαδή στην Ελλάδα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένας εργαζόμενος καλείται να ζήσει με 400 ευρώ;

Εντωμεταξύ, μέσα σε ένα χρόνο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015 αυξήθηκαν κατά 10,69% οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης. Από τον Μάιο της περασμένης χρονιάς στις κοινές επιχειρήσεις, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, ο μέσος μισθός ήταν 1.176,31 ευρώ και το μέσο ημερομίσθιο 51,02 ευρώ. Για περιπτώσεις μερικής απασχόλησης ο μέσος μισθός υποχώρησε αισθητά στις κοινές επιχειρήσεις, φτάνοντας τα 393,79 ευρώ και το μέσο ημερομίσθιο τα 23,72 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις