ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑμΕα: Περνούν τις επιτροπές, βγαίνουν τα πορίσματα και δεν τους δίνουν τα επιδόματα!

ΑμΕα: Περνούν τις επιτροπές, βγαίνουν τα πορίσματα και δεν τους δίνουν τα επιδόματα!

Δίχως τέλος ο Γολγοθάς των ΑμΕα, με τις οικογένειές τους να διαμαρτύρονται για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην χορήγηση των επιδομάτων που δικαιούνται. Τεράστια η απογοήτευση, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων όχι μόνο ζουν από αυτά τα χρήματα, αλλά αγοράζουν και φάρμακα που είναι απαραίτητα για τις παθήσεις τους.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΗΝΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!

Απλήρωτοι είναι εδώ και μήνες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες, που δικαούνται επιδόματα από το Κράτος. Οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το «σκληρότερο πρόσωπο» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αντί να σταθεί στο πλευρό τους, όχι μόνο τούς γυρνά την πλάτη, αλλά τούς μειώνει συντάξεις αναπηρίας, παροχές και επιδόματα.

Καθημερινά επιδεινώνεται δραματικά το βιοτικό επίπεδο των ΑμεΑ, αφενός γιατί έχουν περικοπεί αρκετά τα επιδόματα που δικαιούνται, και αφετέρου γιατί μέχρι τελικά να πάρουν αυτά που δικαιούνται, έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να ξαναπεράσουν από τον έλεγχο των Επιτροπών!

Άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν στο Newsbomb.gr ότι, ενώ μέχρι το 2015 δεν υπήρχαν φαινόμενα καθυστερήσεων, όμως από το 2016 δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι που περιμένουν με ανυπομονησία, μήπως και καταφέρουν να πάρουν έστω και ένα ευρώ, για να μπορέσουν σε πρώτη φάση να αγοράσουν τα φάρμακά τους και σε δεύτερη να μπορέσουν να ζήσουν... Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι, τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με βαθμό αναπηρίας από 67% και άνω δεν μπορούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- να εργαστούν, άρα επιβιώνουν από τα μηνιαία, προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν.

Γυναίκα με διεγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% από το 2000, καταγγέλλει στο Newsbomb.gr ότι, «είναι η πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια που λαμβάνει το επίδομα αναπηρίας των περίπου 600 ευρώ, αν και πέρασε τον περασμένο Δεκέμβριο (2016) από Επιτροπή, και έχει βγει κανονικά το πόρισμα, το ΙΚΑ δεν υπογράφει με αποτέλεσμα η ίδια να 'βλέπει με τα κυάλια' τα 600 ευρώ!».

Η ίδια εξομολογείται στο Newsbomb.gr ότι, «κάθε φορά που παίρνει τηλέφωνο στο ΙΚΑ για να ενημερωθεί για το πότε θα λάβει το επίδομα, το Ταμείο τής απαντά να καλέσει από τον επόμενο μήνα!».

Δείτε παρακάτω στο ΕΓΓΡΑΦΟ 1 την 'γνωστοποίηση του αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας' που έλαβε η καταγγέλλουσα, όταν πέρασε από την Επιτροπή- τον Δεκέμβριο του 2016- για την ανανέωση της χορήγησης της αναπηρίας της.

Έγγραφο 1

29 ΕΓΓΡΑΦΟ 1
29 ΕΓΓΡΑΦΟ 2

Το παρακάτω ΕΓΓΡΑΦΟ 2, αφορά στον εισηγητικό φάκελο παροχών αναπηρίας του αιτούντος, με όλο το ιστορικό, την παρούσα ιατρική κατάσταση της ασθενούς, τα φάρμακα που χορηγούνται και τα χαρακτηριστικά της νόσου.

Έγγραφο 2

29 ΕΓΓΡΑΦΟ 3
29 ΕΓΓΡΑΦΟ 4
29 ΕΓΓΡΑΦΟ 5
29 ΕΓΓΡΑΦΟ 6
29 ΕΓΓΡΑΦΟ 7

Κάθε χρόνο δίνονται όλο και λιγότερα επιδόματα...

Μέχρι σήμερα και με όλες τις τελευταίες μειώσεις και περικοπές, πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έμειναν χωρίς επίδομα. Να σκεφτεί κανείς ότι, οι βαριά ανάπηροι σττην Ελλάδα είναι πάνω από 500.000, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, ανάπηροι με ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη από το Κράτος.

Δεκάδες καταγγελίες καταφτάνουν καθημερινά στο Newsbomb.gr από ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι αναφέρουν ότι αναγκάζονται να σταματούν ακόμα και τις θεραπείες τους, αφού είτε δεν έχουν τα χρήματα για να τις πληρώσουν (κρίθηκαν μη δικαιούχοι) είτε καθυστερούν μήνες οι πληρωμές και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Σχετικές ειδήσεις