ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέχρι τον Ιούλιο η προκήρυξη για 200 θέσεις αρχαιοφυλάκων

Μέχρι τον Ιούλιο η προκήρυξη για 200 θέσεις αρχαιοφυλάκων

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εκδοθεί, η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη 200 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, με προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές.

Η ίδια προκήρυξη η οποία θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ, θα περιλαμβάνει και την κάλυψη 15 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Επίσης, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εγκρίθηκε για φέτος η πρόσληψη 1.314 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες κ.ά.) με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) διάρκειας 7 μηνών. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε η υπουργός, θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, εξαιτίας του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κατά την τουριστική περίοδο (1η Απριλίου και έως την 31η Οκτωβρίου).

Σχετικά με την παραμονή ή επάνοδο συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων στην υπηρεσία τους, κατόπιν δικαίωσής τους από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν, η υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κατάταξή τους σε θέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις