ΕΡΓΑΣΙΑ

Το ΑΣΕΠ είναι ο πιο περιζήτητος φορέας για μετάταξη ή απόσπαση

Το ΑΣΕΠ είναι ο πιο περιζήτητος φορέας για μετάταξη ή απόσπαση

ΕΣΠΑ - Όλες οι ειδήσεις: Το ΑΣΕΠ αποτελεί τον πιο περιζήτητο φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα για μετάταξη ή απόσπαση, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας, περιελάμβανε 801 διαθέσιμες θέσεις σε δύο ανεξάρτητες αρχές και επτά υπουργεία. Από αυτές, 456 προσφέρονταν για μετάταξη και 345 για απόσπαση. Από τις 16 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου, για τις θέσεις αυτές υποβλήθηκαν συνολικά 1.117 αιτήσεις, που αφορούσαν 7.449 θέσεις. Δηλαδή, κατά μέσο όρο υπήρξε ενδιαφέρον για 7 θέσεις ανά αίτηση.

Το επόμενο διάστημα οι φορείς υποδοχής θα εξετάσουν τις αιτήσεις και θα επιλέξουν τους επικρατέστερους, με βάση τα κριτήρια που θέτει η νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται, ότι για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους με την προκηρυσσόμενη θέση, οι εκθέσεις αξιολόγησης, η εμπειρία στην άσκηση αντίστοιχων καθηκόντων και κάθε στοιχείο από το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου που καταδεικνύει την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση.

Επιπλέον, μεταξύ των τριών επικρατέστερων διενεργείται συνέντευξη.

Οι περισσότερες αιτήσεις (311 υπάλληλοι) υποβλήθηκαν για 151 θέσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ «συνωστισμός» παρατηρείται στο ΑΣΕΠ, καθώς για 29 θέσεις υποβλήθηκαν συνολικά 303 αιτήσεις. Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, αποτελεί και το γεγονός ότι από τις 10 πρώτες σε ζήτηση θέσεις, οι 8 αφορούν στην ανεξάρτητη αρχή. Υψηλή είναι επίσης η ζήτηση και για 58 θέσεις στο υπουργείο Τουρισμού (244 υπάλληλοι), καθώς και για 115 θέσεις στο υπουργείο Υγείας (258 υπάλληλοι).

Σχετικές ειδήσεις