ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εγκαίνια της έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες»

Εγκαίνια της έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες»

«Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με την υπάρχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά στην προστασία των ακτών μας.

Η εγκατάλειψη που βλέπουμε πολλές φορές από τις τοπικές κοινωνίες και η ανάγκη να πηγαίνουμε μόνο κάθε Μάιο ή κάθε Οκτώβριο σε εθελοντικές εκστρατείες για να καθαρίσουμε σκουπίδια, που έχουν αφήσει οι επισκέπτες, δεν μας τιμά. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατεύουμε τις ακτές και κυρίως η νέα γενιά, που κατέχει σαφώς πιο αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση σε σύγκριση με τη δική μας γενιά». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εγκαινιάζοντας σήμερα την έκθεση της HELMEPA, με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον-Ναυτιλία-Επιστήμες».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έως την 5η Νοεμβρίου 2014 και αποτελεί μέρος της εκστρατείας της HELMEPA για την «Ενημέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που χρηματοδοτείται από το Lloyd΄s Register Foundation και θα πραγματοποιηθεί σε 14 ελληνικές πόλεις την τριετία 2014-2017.

Την έκθεση θα επισκεφθούν με δαπάνες του προγράμματος, μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ η εκστρατεία περιλαμβάνει, εκτός από την κινητή έκθεση, επιμορφωτικές ημερίδες για το θαλάσσιο περιβάλλον προς εκπαιδευτικούς και εθελοντικές δράσεις. Σκοπός είναι η ενημέρωση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας και της νησιωτικής Ελλάδας, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες.

Την έκθεση εγκαινίασαν μαζί με τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος της HELMEPA, Δρ Ι. Κούστας, ο Area Marine Manager του Lloyd΄s Register, Θ. Σταματέλλος, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης.

Σχετικές ειδήσεις