ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Έλληνες εφοπλιστές: Τα «τρωκτικά» εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο

Έλληνες εφοπλιστές: Τα «τρωκτικά» εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο

«Πλώρη» για την Κύπρο φέρονται να βάζουν Έλληνες εφοπλιστές, για να διασφαλίσουν τα τεράστια κέρδη τους, την ώρα που οι συνταξιούχοι κάνουν ουρές στις ελάχιστες τράπεζες που είναι ανοιχτές και στα ATM, για να πάρουν τα λίγα ευρώ από τα οποία εξαρτάται η επιβίωσή τους.

Πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες υποβάλλουν σε κυπριακές εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών και σε ναυτιλιακούς φορείς ερωτήσεις για φορολογικά ζητήματα, αλλά και για το ευρύτερο διοικητικό σύστημα που σχετίζεται με τη ναυτιλία, με σκοπό ενδεχόμενη μεταφοράς της έδρας τους στην Κύπρο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του, τις πληροφορίες αυτές: «Ενόψει των εξελίξεων στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό επακόλουθο κάποιοι πλοιοκτήτες να κάνουν διερευνητικές αποστολές για να δουν αν, ο μη γένοιτο, να έχουν μια δεύτερη βάση στην Κύπρο, καθώς, πέραν της εθνικής, κοινωνικής και θρησκευτικής διασύνδεσης, υπάρχει και η σχέση της ναυτιλίας που υφίσταται εδώ και χρόνια. Δίνουμε στοιχεία και η επιλογή ανήκει σε αυτούς».

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι ο «πατριωτισμός» Ελλήνων εφοπλιστών φτάνει μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα συμφέροντά τους. Στις κρισιμότερες ώρες για τη χώρα, επιλέγουν να εγκαταλείψουν πρώτοι το «καράβι», κάνοντας πράξη τις απειλές που συνηθίζουν να εκτοξεύουν, για φυγή πλοίων και εταιρειών από το εθνικό νηολόγιο.

Συντάσσονται δε ξεκάθαρα με τους δανειστές, παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι των εκβιασμών. Κάθε επιχείρημα περί συνεπούς συμβολής τους στην εθνική οικονομία έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό, από τη στιγμή που φώναξαν «δεν πληρώνω» για να διατηρηθούν στο ακέραιο οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν και το καθεστώς προστατευτισμού που τους περιβάλλει. Τώρα, απλά επιβεβαιώνουν ότι είναι συνεπείς μόνο στα κέρδη τους.

Σχετικές ειδήσεις