ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Αίγυπτο

Και η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Αίγυπτο
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου και...

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου και αναμένει μια νέα υποβάθμιση μέσα σε τρεις μήνες λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα αυτή, την επομένη μιας παρόμοιας απόφασης του οίκου Moody's.

"Κατά την άποψή μας, η πολιτική αστάθεια και οι ταραχές θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου και θα επηρεάσουν τα δημόσια οικονομικά της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.

"Έπειτα από μια εβδομάδα λαϊκών διαδηλώσεων, εν μέρει βίαιων, ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης στις 29 Ιανουαρίου. Όμως οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο οίκος Standard and Poor's αποφάσισε ως εκ τούτου να μειώσει κατά ένα βαθμό την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους αυτής της χώρας, περνώντας από το ΒΒ+ στο ΒΒ. Η Αίγυπτος παραμένει πάντως μεταξύ των χωρών που εκτιμάται ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή του χρέους τους.

"Θέτουμε το μακροπρόθεσμο χρέος υπό αρνητική επιτήρηση", πράγμα που σημαίνει ότι "μπορούμε να μειώσουμε την αξιολόγηση περισσότερο από ένα βαθμό, μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, αν δούμε επιπλέον ενδείξεις πολιτικής αστάθειας", προσθέτει ο οίκος.

Πηγή: newscode.gr