ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑ: Επιμένει ανοδικά....με τις τράπεζες στο πρώτο πλάνο

ΧΑ: Επιμένει ανοδικά....με τις τράπεζες στο πρώτο πλάνο
Με “ουρά” αγορών από την χθεσινή συνεδρίαση η...

Με “ουρά” αγορών από την χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά επιμένει ανοδικά εν μέσω επιθετικών εντολών στις τραπεζικές μετοχές που αποτελούν και στο σημερινό ξεκινήμα την ισχυρή ομάδα του ταμπλό.

Η ορμή και η ένταση των αγορών από τα διεθνή επενδυτικά “σπίτια” που προεξοφλούν σύντομη ευρωλύση στο ευρωπαικό και ελληνικό χρέος διέσπασαν με ιδιαίτερη ευκολία την σημαντική αντίσταση στον 20αρη στις 780 μονάδες δίνοντας σήμα στον γενικό δείκτη για κίνηση προς τις 1.700 μονάδες. Τα νέα υψηλότερα επίπεδα που σημειώθηκαν αύξησαν το δέλεαρ της κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών με αποτέλεσμα οι μικρού εύρους ρευστοποιήσεις να δημιουργούν μεταβλητότητα στην αγορά.

Με τον τζίρο να ενισχύεται σημαντικά με το “καλημέρα” ξεπερνώντας ήδη τα 80 εκατ. ευρώ ο γενικός δείκτης από τα υψηλά ημέρας των 1,695 μονάδων περιόρισε τα κέρδη του στο 1,12% και στις 1.682,10 μονάδες

Επιθετικό χαρακτήρα λαμβάνει για μια ακόμη ημέρα η κίνηση των Alpha-Eurobank που “τεστάρουν” την περιοχή των 5 ευρώ αντιδρώντας με +5%, ενώ μετά την αρχική κίνηση έως τα 7,93 ευρώ η μετοχή της Εθνική περιορίζει τα κέρδη της στο 2% στα 7,75-7,80 ευρώ με συναλλαγές που ξεπερνούν ήδη τα 2,1 εκατ.τεμ. Στο +4% η μετοχή της Αγροτικής συνεχίζοντας προς τα 0,85 ευρώ. Περισσότερο συντηρητικές οι διαθέσεις σε Πειραιώς και Κύπρου που επιχειρούν να αφομοιώσουν τα πρόσφατα κεκτημένα με την πρώτη να διατηρείται στην περιοχή των 3,40 ευρώ και την δεύτερη στα 1,75-1,77 ευρώ, ενώ κατοχυρώσεις κερδών πραγματοποιούνται στις περισσότερες μη τραπεζικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο -0,50% ο ΟΠΑΠ στα 15,30 ευρώ, χαμηλότερα κατά 0,60% η Coca Cola στα 22 ευρώ, πτώση1,10% για τις μετοχές των Μυτιληναίου και Ελ. Πετρελαίων. Την ίδια στιγμή ανεβαίνουν οι ταχύτητες στην ΔΕΗ που διέσπασε επιτυχώς τις αντιστάσεις στα 12,50 ευρώ βγάζοντας κίνηση προς τα 13 ευρώ, στο +4,90% με συναλλαγές ήδη 400.000 τεμ.

Θετική αλλά με περισσότερο ψύχραιμες διαθέσεις η εικόνα στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις με το ισοζύγιο κερδισμένων -χαμένων να διαμορφώνεται στο 2 προς 1 Στις. 60 για την ακρίβεια οι ανοδικές μετοχές έναντι 36 πτωτικών. Ξεχωρίζει για δεύτερη ημέρα η Proton Bank με +14% με αυξημένες συναλλαγές 764 χιλ. Τεμ., αξιόλογα κέρδη με βελτιωμένους όγκους για τις Intrakat, ΔΙΑΣ, Forthnet, MLS, Νηρέυς κ.α

Πηγή: www.newscode.gr