ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Σαφάρι” ελέγχων από τις εφορίες

“Σαφάρι” ελέγχων  από τις εφορίες
Εντατικοποίηση των ελέγχων ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς...

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, κατά τη συνάντησή του με τους διευθυντές των τριάντα μεγαλύτερων εφοριών της χώρας. Η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται απαραίτητη, καθώς η «τρύπα» των εσόδων κατά το πρώτο δίμηνο του έτους είναι τεράστια, και το υπουργείο ψάχνει τρόπους για να καλύψει την υστέρηση των εσόδων.

Ο κ. Κουσελάς έδωσε κατευθύνσεις προς τους διευθυντές των εφοριών, ζητώντας τους να προχωρήσουν σε πιο τακτικούς ελέγχους, κυρίως σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν θέλησαν να υπαχθούν στην περαίωση.

Επίσης, ζήτησε πιο εντατικούς προσωρινούς ελέγχους στην αγορά, σε σχέση με τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την έκδοση αποδείξεων. Τέλος ζήτησε ενίσχυση των προσπαθειών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ιδιαίτερα αυτών που δεν έχουν επισφάλειες.

Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κουσελάς έθεσε μηνιαίους στόχους για την αύξηση των εσόδων ξεχωριστά για κάθε εφορία, οι οποίοι και θα παρακολουθούνται στενά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μάλιστα, η επίτευξη ή μη των στόχων θα κρίνει και την αποδοτικότητα των διευθυντών των εφοριών.

Πηγή: newscode.gr