ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατσέλη: Υπέρ της δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα

Κατσέλη: Υπέρ της δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα
«H Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να εντείνει την...

«H Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να εντείνει την εποπτεία έναντι των τραπεζών» τονίζει στο "Βήμα της Κυριακής" η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη. H υπουργός, μάλιστα, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, χωρίς να αποκλείει να δημιουργηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας. «Μια μεγάλη Εθνική πράγματι θα μπορούσε να έχει τον ρόλο που πρέπει, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οικονομία», δηλώνει.

Τονίζει ότι η οικονομία χρειάζεται χρηματοδότηση, σημειώνοντας ότι «εκεί που είχαμε φθάσει δεν είχαμε άλλη επιλογή από το μνημόνιο».

Απορρίπτει τις επικρίσεις ότι περιοδεύει στην Ελλάδα για να οργανώσει δίκτυο υποστηρικτών λέγοντας ότι « η πολιτική δεν ασκείται στα χαρτιά, ασκείται στην πράξη».

Υπογραμμίζει πως «δεν έχει ατζέντα δελφίνου» και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας πολύ ικανός σοβαρός και αποτελεσματικός ηγέτης και έχει μπροστά του μέλλον προσφοράς στον τόπο».

Επισημαίνει ακόμη ότι «η οικονομία χρειάζεται πολιτική διαχείριση και η οικονομική πολιτική δεν ασκείται σε συνθήκες εργαστηρίου».

Απορρίπτει και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, λέγοντας ότι «μια πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με όρους συγκατοίκησης».

Πηγή: Newscode.gr