ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Σημαντική μείωση άνω του 6% σημείωσε την Πέμπτη(27/11) το πετρέλαιο μετά την απόφαση της συνόδου των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο τον στόχο παραγωγής του «μαύρου χρυσού» στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η αντίδραση της αγοράς στην απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν άμεση και έτσι οι τιμές του «μαύρου» χρυσού κατρακύλησαν σε χαμηλά τετραετίας, κάτω από το «φράγμα» των 70 δολαρίων.

Ήδη το πετρέλαιο έχει χάσει πάνω από το ένα τρίτο της τιμής του στις διεθνείς αγορές. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και είναι θέμα χρόνου αυτό να περάσει και στη λιανική τιμή.

Με την τιμή στα 77 δολάρια το βαρέλι οι τιμές λιανικής με τους αυξημένους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκαν κοντά στο 1.02, ενώ η τιμή της βενζίνης ήταν κοντά στο 1,51 το λίτρο.

Με τις συνεχείς μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στις διεθνείς τιμές οι λιανική πώληση αναμένεται να κυμανθεί σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από το ένα ευρώ και ήδη σε ό,τι αφορά στη βενζίνη στην Αττική εμφανίστηκαν πρατήρια με τιμές στο 1,48 ευρώ.

Δικαιούχοι και κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης:

• 'Αγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).

• Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

• Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

• Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Σχετικές ειδήσεις