ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου

Έντονες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου

Έντονες διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα Δευτέρα, 26/1/15 η ισοτιμία ευρώ δολαρίου.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε μέχρι το επίπεδο των 1,1098 δολ. για να ανακάμψει αργότερα στα επίπεδα του 1,1279 όπου και διαπραγματευόταν το απόγευμα. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1244 δολ.

Στην αγορά επικρατούσε νευρικότητα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ωστόσο το κλίμα φαίνεται ότι άρχισε να βελτιώνεται μετά την ανακοίνωση του σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποτυπώνεται σε δηλώσεις στελεχών μεγάλων επενδυτικών οίκων οι οποίες φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ διεθνών πρακτορείων, η αγορά αποδέχεται τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ως ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα, αλλά ως κόμμα που αντιτίθεται στην πολιτική λιτότητας.

Η δευτερογενής αγορά ομολόγων απεδείχθη ανθεκτική στην κυβερνητική αλλαγή. Σύμφωνα με ανάλυση της UBS , μία κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα αποτελεί θετική εξέλιξη για τις αγορές. Σύμφωνα με την ίδια εξέλιξη μετά την πρόσφατη υποχώρηση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων οι τίτλοι θεωρούνται πλέον "φθηνά", γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές. Παρά ταύτα πιέσεις δέχθηκε κυρίως το 3ετές ομόλογο με αποτέλεσμα η απόδοση του να αυξηθεί στο 11,7%.

Σχετικές ειδήσεις