ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας και με τον μήνα!

Τέλη κυκλοφορίας και με τον μήνα!

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξετάζει την οικονομική ελάφρυνση για όσους αποφασίσουν να άρουν την ακινησία του οχήματος τους,εφαρμόζοντας σύστημα αναλογικής χρέωσης ανά μήνα.

«Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ανοίγοντας ουστικά το δρόμο για περισσότερους από 700.000 κατόχους αυτοκινήτων που έθεσαν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία να το ξανασκεφτούν..

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξετάζει την οικονομική ελάφρυνση για όσους αποφασίσουν να άρουν την ακινησία του οχήματος τους, εφαρμόζοντας σύστημα αναλογικής χρέωσης ανά μήνα.

Ο παροπλισμός των ΙΧ στοίχισε περίπου 755 εκατ. ευρώ στα έσοδα του Δημοσίου μόνο από τη μη καταβολή τελών χωρίς να μπορεί με ασφαλή τρόπο να συνυπολογιστεί το κόστος από τους υπόλοιπους κλάδους που συνδέονται με το αυτοκίνητο.

Ιδιας βαρύτητας αποτελεί και η απώλεια εσόδων από τα ΚΤΕΟ αφού τουλάχιστον 2 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων και 1 εκατομμύριο μοτοσικλετιστές δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από τον έλεγχο με αποτέλεσμα οι απώλειες να φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ.
Άλλη μια πληγή είναι τα ανασφάλιστα οχήματα που υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. και σωρεύουν στις γενικότερες απώλειες αλλά 100 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις