ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

Στην υποτίμηση της αισιοδοξίας της ελληνικής κυβέρνησης για επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας και ταχεία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις οδηγούν οι νέες πιέσεις που φέρεται να δέχεται η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα από το μέτωπο των Βρυξελλών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα εμπλοκή από τις άκαμπτες απαιτήσεις των εταίρων στον πυρήνα των κόκκινων γραμμών της ελληνικής κυβέρνησης.

Νέες πιέσεις από τους εταίρους για ομαδικές απολύσεις - συλλογικές διαπραγματεύσεις

Στο γνωστό μονοπάτι βαδίζουν οι εταίροι αυτό της άσκησης πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ακόμη δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία, εξ αφορμής νέας εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις η οποία αφορά σε εμμονή του ΔΝΤ για επιβολή των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, το Μαξίμου έχει ενημερωθεί για τη νέα απαίτηση των πιστωτών, που αφορά αξίωση του ΔΝΤ από την κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ των ομαδικών απολύσεων, αλλά και να μην προχωρήσει σε νομοθέτηση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι ελληνικές ομάδες των διαπραγματευτών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιχείρησαν με στοιχεία να αναδείξουν ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι νομικό κεκτημένο και σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά και ότι λειτουργούν υπέρ της ανάπτυξης.

Η Αθήνα πάντως δηλώνει ότι τα θέματα αυτά αποτελούν κόκκινες γραμμές.

Σχετικές ειδήσεις