ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι που η ΕΚΤ δεν θα στήριζε τον Στουρνάρα!

Όχι που η ΕΚΤ δεν θα στήριζε τον Στουρνάρα!

Αναμενόμενη ήταν η... αντίδραση της ΕΚΤ απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει βρεθεί εκτεθειμένος με τη στάση που κρατά απέναντι στην κυβέρνηση.

Η Κεντρική Τράπεζα, λοιπόν, μέσω …διαρροών στο πρακτορείο Bloomberg στηρίζει το (δικό της παιδί και) Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θεωρώντας πως δέχεται πιέσεις!

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, αξιωματούχοι της ΕΚΤ υποστηρίζουν ότι δημιουργείται πρόβλημα, καθώς πέραν όλων των άλλων, τίθεται υπό αμφισβήτηση και η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας προέβη σε «υπόγειο πόλεμο» κατά της κυβέρνησης, δυναμιτίζοντας τις προσπάθειες της διαπραγμάτευσης.

Μάλιστα, ήδη οι αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες, ζητώντας την παραίτησή του αν συνεχίσει να υπονομεύει την προσπάθεια.

Ο κύριος Λαφαζάνης μάλιστα, από βήματος της Βουλής, είπε πως θα εξιχνιαστούν «όλα τα εγκλήματα», αναφερόμενος στο θέμα της Αγροτικής Τράπεζας.

«Τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα. Το ίδιο συνέβη και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο. Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δις ευρώ» ενώ προανήγγειλε πως «Δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο. Όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις