ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Οι ασφυκτικές πιέσεις των ΥΠΟΙΚ στον Τσακαλώτο και το θρίλερ με τον Φινλανδό

Eurogroup: Οι ασφυκτικές πιέσεις των ΥΠΟΙΚ στον Τσακαλώτο και το θρίλερ με τον Φινλανδό

Δραματική τροπή φαίνεται να παίρνουν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, με τους υπουργούς να ζητούν επιπλέον μέτρα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να πειστούν για τη σοβαρότητα των προτάσεων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, από την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αξιώνουν περισσότερα μέτρα στον τομέα τη οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά.

Ζητούν, επίσης, ζητούν να «περάσουν τα σχετικά νομοσχέδια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποδείξουν πως είναι σοβαροί»

Εν τω μεταξύ, βασιλικότερη του βασιλέως αποδεικνύεται η Φινλανδία: Τη σκληρή γραμμή του Βερολίνου συμμερίζεται και με το παραπάνω η χώρα που εμφανίζεται άτεγκτη στο ζήτημα του Grexit.

Όπως μεταδίδουν Φινλανδοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, οι «αληθινοί Φινλανδοί» το εθνικιστικό κόμμα που βρίσκεται στη βουλή, απείλησε σήμερα ακόμη και με αποχώρηση, με κίνδυνο να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε κατάρρευση, στην περίπτωση που υπαναχωρούσε στο ζήτημα της Ελλάδας.

Finland

Ο Τίμο Σόινι, ο πρόεδρος του κόμματος που αναδείχτηκε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου και υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι οδηγίες - για ανυποχώρητη στάση - ήταν σαφείς.

Η φινλανδική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει πως η Φινλανδία είναι έτοιμη να πει το μεγάλο ''όχι'' στην Αθήνα, ακόμη κι αν είναι η μόνη χώρα που θα κρατήσει αυτή τη στάση.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις