ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Θέλετε οικονομική ανάπτυξη; Πάρτε πρόσφυγες

Σόιμπλε: Θέλετε οικονομική ανάπτυξη; Πάρτε πρόσφυγες

Το οικονομικό κίνητρο που τώρα τελευταία χρησιμοποιείται από τους ευρωπαίους ηγέτες για να καμφθούν οι αντιδράσεις σε ό,τι αφορά το προσφυγικό χρησιμοποίησε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως δήλωσε «Συμβούλευσα χθες τους συναδέλφους μου: αν έχετε προβληματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες»
Είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα, ανέφερε προσθέτοντας πως οι ομόλογοί του της ευρωζώνης που συνεδρίασαν χθες, Δευτέρα, «κατάλαβαν» το μήνυμά του.

Φυσικά, επισήμανε ο υπουργός, οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούμε αληθινά να μαλώνουμε.

Την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε για πρώτη φορά στις προβλέψεις της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην οικονομία. Εκτίμησε ότι η έλευση τριών εκατομμυρίων μεταναστών στην ΕΕ έως το 2017 θα έχει μια αδύναμη, αλλά θετική επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη, στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα σε όλους τους επικριτές της πολιτικής της υποδοχής των προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις