ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνικά επικίνδυνοι: Χαρίζουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds

Εθνικά επικίνδυνοι: Χαρίζουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds

Κυβέρνηση της «κακιάς ώρας» - Μετά τη δήθεν επανάσταση απέναντι στον Σόιμπλε υπέκυψαν στα... τέσσερα και δέχθηκαν την πώληση«κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων σε distress funds - Τον Φεβρουάριο αναμένεται να δώσουν και τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας καθώς και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Πρώτη φορά το Έθνος γνωρίζει τέτοια κυβέρνηση που να μην μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Εθνικά επικίνδυνα και τραγικά προβλέψιμοι, οι Τσίπρας και Καμμένος γράφουν με τα πιο μελανά χρώματα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και είναι βέβαιο πλέον ότι είναι χειρότεροι από το προηγούμενο δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου.

«Ναι σε όλα» είπαν για ακόμη μια φορά,το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr που είχε προειδοποιήσει εδώ και μέρες ότι η κυβέρνηση θα ξεπουλήσει τις περιουσίες των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR)

Μετά από τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και τις δήθεν κόντρες με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. προέβη σε άτακτη υποχώρηση αποδεχόμενη αυτό που ολόκληρη η Ελλάδα φοβόταν.

Παραχωρούν με αίσθημα πλήρους υποτέλειας και ραγιαδισμού τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds και ανοίγουν την πόρτα στα γεράκια των αγορών να μπουν στην ελληνική οικονομία και να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών αλλά και να συντρίψουν το ελληνικό «επιχειρείν».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων και στεγαστικών, ενώ εξαιρούνται σε αυτή τη φάση -και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου- τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα «κόκκινα» δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, «από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει το κανονιστικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε σήμερα, ενώ θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων για τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, και όλα τα υπόλοιπα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών, τα δάνεια των ΜμΕ (διευκρινίζεται ότι ο ορισμός μίας επιχείρησης ως μικρομεσαίας θα προέλθει βάσει του ευρωπαϊκού ορισμού, δηλαδή επιχειρήσεις με τζίρο έως πέντε εκατ. ευρώ, έως 110 εργαζόμενους κ.ά.) και τα καταναλωτικά δάνεια.

Τα εν λόγω δάνεια θα «εξετασθούν» βάσει ενός νέου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο αναμένεται ότι θα αποφασιστεί και θα ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου, στο οποίο θα προβλέπεται η εξαίρεση κάποιων εξ αυτών, χωρίς όμως να υπάρχουν λεπτομέρειες.

Το Σάββατο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, προκειμένου να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος την Τρίτη.

Οι δυο υπουργοί εξήγησαν ότι στη διαπραγμάτευση εκκρεμούν πλέον κάποιες λεπτομέρειες που θα οριστικοποιήσουν οι τεχνικές ομάδες Ελλάδας και Θεσμών. Ανέφεραν ότι λογικά το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει, εκ νέου, το EWG, με στόχο να εγκρίνει τη δόση του 1 δισ. ευρώ (σ.σ. σήμερα έχει επίσης προγραμματιστεί EWG, στο οποίο θα συζητηθούν και οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα).
Στόχος είναι έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου να εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ.

Όπως σας είχαμε γράψει εδώ και μέρες για 1 δισ. ευρώ η κυβέρνηση Τσίπρα αναμένεται να ξεπουλήσει τα πάντα, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ όπου και εκεί η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει άλλη μια πολιτική και ζημιογόνο για τη χώρα πολιτική κυβίστηση.

Για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι συμφωνήθηκε μια στρατηγική έκθεση, η οποία σταδιακά θα καταλήξει σε νόμο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι στην παρούσα συμφωνία δεν γίνεται λόγος για τα 50 δισ. ευρώ που είναι ο αρχικός στόχος και για το έαν το ποσό αυτό θα μειωθεί λόγω των χαμηλότερων αναγκών για κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών.

Γι όσους δεν κατάλαβαν οι κύριοι Σταθάκης και Τσακαλώτος άφησαν να εννοηθεί ότι η αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας θα πέσει κάτω από τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Διαβαστε το αποκαλυπτικο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr: Ο Σόιμπλε, η «ιερή αγελάδα» του ΤΑΙΠΕΔ και το ξεπούλημα της Ελλάδας

Κοινώς, υποτιμούν ακόμα περισσότερο την αξία και το brand name της χώρας.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι τα χρήματα από το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πηγαίνουν στους δανειστές.

Όπως αποκάλυψαν οι δυο υπουργοί, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων για το διάστημα 2015-17 θα διατίθενται για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

Σχετικές ειδήσεις