ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος στη UBS: «Λαμπερά» ονόματα σε μια άγνωστη λίστα

Έφοδος στη UBS:  «Λαμπερά» ονόματα σε μια άγνωστη λίστα

Ονόματα από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του επιστημονικού κόσμου βρίσκονται σε μία ακόμη λίστα με καταθέτες που πιθανολογείται ότι έβγαλαν χρήματα σε ελβετικές τράπεζες χωρίς να τα δηλώσουν.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΔΗΛΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ –ΟΣΟΙ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ

Η «λίστα Μπόργιανς», έγινε μόλις πρόσφατα γνωστή στην Ελλάδα, όταν παραδόθηκε από τον υπουργό υπουργό Οικονομικών της Ρηνανίας- Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, σε αντιπροσωπεία του ελληνικού ΥΠΟΙΚ, που είχε μεταβεί στο κρατίδιο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η λίστα αυτή περιέχει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στα δεδομένα περίπου 10.000 ατόμων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν φοροδιαφύγει.

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι σύμφωνα με πληροφορίες δυο ηθοποιοί γνωστοί κυρίως από την τηλεοπτική τους πορεία, δημοσιογράφοι, γιατροί, ίσως και συνδικαλιστές, όπως άφησε να εννοηθεί, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μετά την «άφιξη» της λίστας στην Αθήνα , ακολούθησε έφοδος στα γραφεία της UBS στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 200 άτομα, τα οποία διατηρούν καταθέσεις που κυμαίνονται από 1,5 εκατ. ευρώ έως και 12 εκατ. ευρώ.

Η έφοδος στα γραφεία της αντιπροσωπείας της UBS αποφασίστηκε για να διασταυρωθούν τα στοιχεία που ήδη υπήρχαν από τη λίστα Βεστφαλίας - Ρηνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι είναι να μην χρειαστεί καν να κληθούν τα εμπλεκόμενα ονόματα να δηλώσουν όσα έβγαλαν στο εξωτερικό, αλλά να προσέλθουν οι ίδιοι και εθελοντικά να αποκαλύψουν τις καταθέσεις τους, πληρώνοντας το φόρο που αναλογεί.

Εφόσον το δεχθούν, θα μεταφέρουν τα χρήματα σε ελληνικές τράπεζες με προθεσμιακές καταθέσεις ή θα προχωρήσουν στην αγορά ομόλογων του ελληνικού δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις