ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ντάισελμπλουμ «αδειάζει» Τσίπρα: Δεν πρόκειται να φύγει το ΔΝΤ

Ο Ντάισελμπλουμ «αδειάζει» Τσίπρα: Δεν πρόκειται να φύγει το ΔΝΤ

Την αναγκαιότητα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος υποστήριξε πως,«δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς την παρουσία του Ταμείου».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό για τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως το ΔΝΤ δεν θα είναι μόνο τεχνικός σύμβουλος αλλά θα συμμετάσχει και στην χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως, «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση».

Ο πρόεδρος του Eurogroup με αυτές τις δηλώσεις του έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα όσα διαμήνυε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, «αποκάλυψε» πως δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση εντός των επόμενων βδομάδων αφού όπως είπε, «Ας είμαστε ρεαλιστές, η αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες, όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί».

Σχετικές ειδήσεις