ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογούν τα πάντα: Έρχονται φόροι στα ΙΧ και αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Φορολογούν τα πάντα: Έρχονται φόροι στα ΙΧ και αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Τέλος δεν έχει η …εφευρετικότητα της κυβέρνησης στη φορομπηχτική πολιτική!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΑ ΙΧ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Η αποτυχία της υπερφορολόγησης τροφοδοτεί διαρκώς ένα φαύλο κύκλο που καταλήγει σε άδεια Δημόσια Ταμεία, σε δημοσιονομικά νούμερα που δεν βγαίνουν και τελικά στην αναζήτηση διαρκώς νέων φόρων μήπως καλυφθούν τα κενά από τους …απλήρωτους προηγούμενους.

Η νέα κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι, όπως όλα δείχνουν η αγορά ή χρήση του ΙΧ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου, συγκροτείται ομάδα εργασίας που θα παραδώσει προτάσεις για αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ως τις 29 Απριλίου.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει παράλληλα με αύξηση του φόρου στη βενζίνη αλλά και θέμα φορολόγησης μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες που έγιναν οι διαπραγματεύσεις προτάθηκε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη με το σκεπτικό ότι και οι διεθνείς τιμές έχουν πέσει, αλλά και νέο χαράτσι για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η απόφαση για τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μόλις την Παρασκευή 18 Μαρτίου, δηλαδή αφού ήδη είχαν γίνει οι νέες συζητήσεις με τους δανειστές.

Σχετικές ειδήσεις