ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορο-σοκ από τον ΦΠΑ 24% - Κύμα ανατιμήσεων θα σαρώσει αγαθά και υπηρεσίες

Φορο-σοκ από τον ΦΠΑ 24% - Κύμα ανατιμήσεων θα σαρώσει αγαθά και υπηρεσίες

Νέα επίθεση στις τσέπες των πολιτών και στους ήδη πενιχρούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών σχεδίασε και θα υλοποιήσει η κυβέρνηση με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΑΝΑΛΓΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η κυβέρνηση, που βλέπει και πάλι τα δημοσιονομικά μεγέθη να μην βγαίνουν, επιλέγει την «επιδρομή» στις τσέπες των Ελλήνων προσθέτοντας νέα βάρη στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τη στιγμή που τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν ότι η φτώχεια είναι μια πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες και ότι υπάρχουν σχεδόν 450.000 μικρά παιδιά στη χώρα μας που ζουν στερούμενα ακόμα και στοιχειώδη αγαθά, η αριστερή κυβέρνηση που εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να ανακουφίσει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα από τις συνέπειες της σκληρής λιτότητας και να επαδιαπραγματευτεί τα μνημόνια, δίνει ακόμα ένα χτύπημα στην κοινωνία.

Η αύξηση της υψηλής κλίμακας του ΦΠΑ στο 24% από 23% θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά κατά 103 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Ο ΦΠΑ 24% θα ωθήσει σε αυξήσεις αγαθών όπως:

Αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι, καφές, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, είδη ζαχαροπλαστικής, αναψυκτικά και χυμοί.

Το κακάο, τα παγωτά και τα προμαγειρεμένα φαγητά.

Επίσης, η μαργαρίνη και όλα τα λάδια πλην του ελαιόλαδου, πχ, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο κτλ.

Ακόμα, ακριβότερα θα είναι οι σοκολάτες, το μέλι, οι μαρμελάδες, τα μπισκότα και οι γκοφρέτες.

Ανατιμήσεις αναμένονται και σε τυρόπιτες και πίτσες.

Πανάκριβη θα είναι πλέον και η έξοδος, καθώς θα αυξηθεί εκ νέου ο ΦΠΑ στην εστίαση, δηλαδή ταβέρνες, εστιατόρια και catering.

Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή σε λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία, καθώς και στα κόμιστρα των ταξί.

Με το ΦΠΑ 24% θα αυξηθούν επίσης οι τιμές για τις ζωοτροφές, ενώ απλησίαστη θα γίνει και η επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών.

Σχετικές ειδήσεις