ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ ως το… 2031: Από την κατάργηση που υποσχόταν ο Τσίπρας, στο μόνιμο «χαράτσι»

ΕΝΦΙΑ ως το… 2031: Από την κατάργηση που υποσχόταν ο Τσίπρας, στο μόνιμο «χαράτσι»

Αμέτρητες είναι οι υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και τις διέγραψε μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Η δέσμευση για κατάργηση του ληστρικού φόρου που καθιερώθηκε το 2011 και επιβαρύνει άδικα και παράλογα σχεδόν 6.000.000 νοικοκυριά μόνο και μόνο γιατί έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, όχι μόνο ξεχάστηκε, αλλά με το πολυνομοσχέδιο επιβαρύνθηκαν ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες πολιτών, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν διπλό ΕΝΦΙΑ και όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αξίας 200.000-300.000 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ προβλέπεται δε βάσει του πολυνομοσχεδίου, και για τα επαγγελματικά ακίνητα των εταιριών.

Μάλιστα, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, ομολόγησε κυνικά ότι δεν έπρεπε να δοθούν τόσες υποσχέσεις γιατί δεν θα τηρηθούν και ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει!

Ο φόρος, όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνιμος σίγουρα έως και το 2031, όπως αποκαλύφθηκε από το περιεχόμενο του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Στα «ψιλά γράμματα» του νέου αναπτυξιακού νόμου προβλέπεται ότι ο κράτος θα έχει έσοδα από τον φόρο επί των ακινήτων - που θα τον αντικαθιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο μέχρι του χρόνου - για μια 15ετία ακόμη.

esoda

Ο άδικος ΕΝΦΙΑ λοιπόν παγιώνεται για τα επόμενα 16 έτη!

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση των πιθανών πηγών εσόδων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ρητά προβλέπεται πως 54,4 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται τουλάχιστον έως το 2031!

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ, γνωστός και ως «χαράτσι», επιβλήθηκε στους Έλληνες το 2011 ως Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).

Στη συνέχεια, το 2013, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και μετά σε ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων).

Σχετικές ειδήσεις