ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλό μήνυμα Στουρνάρα προς κυβέρνηση και δανειστές

Διπλό μήνυμα Στουρνάρα προς κυβέρνηση και δανειστές

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματοποίησε την Τρίτη (13/9) ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πηγές ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την σημερινή συνάντηση έστειλε «μήνυμα» τόσο προς την πλευρά των δανειστών τόσο και προς την ελληνική κυβέρνηση.

Όσο αφορά τους εκπροσώπους των δανειστών ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, έκανε κατανοητό πως πρέπει να υπάρξει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ προς την πλευρά της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές, η συνάντηση μεταξύ Στουρνάρα και εκπροσώπων των δανειστών πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ οι δυο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες αλλά και το θέμα των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένει για φέτος ύφεση 0,3% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,8% του ΑΕΠ αλλά για τα 2017 εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα τρέξει 2,5% , καθώς «τα πιο πολλά έχουν ήδη γίνει, λίγα έχουν μείνει ακόμη. Εάν φερθούμε έξυπνα και η κυβέρνηση κάνει όσα πρέπει να κάνει για ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές της χρήσης γης, δημόσιες δαπάνες κτλ», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή.

Σχετικές ειδήσεις