ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποχωρούν οι εκπρόσωποι των Θεσμών

Αποχωρούν οι εκπρόσωποι των Θεσμών

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ - ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν η εκτέλεση του τρέχοντος και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2017- 2020 με έμφαση στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα ασφαλιστικά (κυρίως για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών) με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων της Τραπέζης της Ελλάδος), και για την πάταξη της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν αύριο από την Αθήνα και η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει κλείσει το σύνολο των ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και να έχει προετοιμάσει σε βασικά σημεία της τη δεύτερη αξιολόγηση που θα ακολουθήσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις