ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παππάς: Η εξυπηρέτηση του χρέους δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ανάπτυξης

Ν. Παππάς: Η εξυπηρέτηση του χρέους δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ανάπτυξης

«Η Ελλάδα των προηγούμενων ετών είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς να αντιμετωπίσεις μια κρίση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας στο forum «Global Progress2016», που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά.

«Οι κοινωνίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απομόνωση δεν είναι η λύση για να γλιτώσεις την κρίση. Οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω της κοινής προσέγγισης λαών και κυβερνήσεων. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Γάλλος αγρότης, ο Ελληνας και ο Δανός εργαζόμενος νιώθουν ότι οι αποφάσεις για το μέλλον τους λαμβάνονται κάπου αλλού, μακριά από το δημοκρατικό τους έλεγχο», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στην παρέμβασή του, το στέλεχος της κυβέρνησης τόνισε ότι η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη.

O Νίκος Παππάς ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε πάνελ με θέμα: «Δίνοντας μορφή στην Παγκοσμιοποίηση: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί και Εθνική Ευημερία σε ένα Παγκόσμιο Πλαίσιο». Με τον υπουργό Επικρατείας συζήτησαν ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, Bill Shorten, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, Jonas Gahr Store και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου της Σουηδίας, Ann Linde.

Σχετικές ειδήσεις