ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεκιούριτι των 165.000 ευρώ για τον Γ. Σταθάκη

Σεκιούριτι των 165.000 ευρώ για τον Γ. Σταθάκη

Ψηλά στην ατζέντα της έχει τα μέτρα ασφαλείας η κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται δεν φείδεται πόρων για να υποστηρίξει τις επιλογές της, την ώρα μάλιστα που περικόπτει σωρηδόν και κάθετα από όλα τα εισοδήματα και βάζει το χέρι στην τσέπη των Ελλήνων... στη λογική «πληρώνεται αδιαλείπτως» από το αντιπολιτευτικό «Δεν Πληρώνω».

ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ιδιαίτερα ακριβή αποδεικνύεται η φύλαξη των υπουργείων αλλά και των κορυφαίων υπουργών, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπουργείου Οικονομίας με επικεφαλής τον Γ. Σταθάκη, που ενέκρινε την Τρίτη το αποτέλεσμα διαγωνισμού για τη φύλαξη κτιρίων, από ιδιωτκή εταιρεία security, με προϋπολογισμό 165.000 ευρώ για ένα έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός των εξόδων και της σπατάλης που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε στη σύναψη μιας ακριβής συμφωνίας τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο καλείται να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε για τη φύλαξη των δύο κτιρίων του ΥΠΟΙΚ στο Σύνταγμα, στη Νίκης και στην Κορνάρου, έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η διάρκεια της σύμβασης είναι μονοετής, με δυνατότητα ανανέωσης ενός επιπλέον έτους.

Σε περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης θα εισπραχθούν από την εταιρεία επιπλέον 165.000 ευρώ δηλαδή συνολικά 330.000 ευρώ.

Αυτή, πάντως, όπως σημειώνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που δαπανώνται υψηλά ποσά από την κυβέρνηση για τη φύλαξη υπουργείων από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Τον περασμένο Απρίλιο διενεργήθηκε από την κυβέρνηση ανάλογος διαγωνισμός έναντι συνολικού ποσού μαμούθ άνω του 1 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν τη φύλαξη άλλων υπουργείων.

Σχετικές ειδήσεις