ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Οι κερδισμένοι και οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές!

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Οι κερδισμένοι και οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές!

Σε πρώτη φάση θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς θα μετρά το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης τους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με βάση εγκύκλιο που έχει ήδη εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επανακαθορίζεται η έννοια της «πρώτης ταξινόμησης» για τις ανάγκες υπολογισμού Τελών Κυκλοφορίας έτους 2017 και επόμενων, στα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης και Επιβατικά Δημοσίας Χρήσης, οχήματα.

Με βάση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, θα υπάρξει μεγαλύτερη παλαιότητα για τα μεταχειρισμένα ΙΧ κάτι που θα οδηγήσει και σε μείωση των τελών κυκλοφορίας τους.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν μόνο στα συγκεκριμένα οχήματα αφού όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο Real FM, θα εκδοθεί και άλλη εγκύκλιος η οποία θα καθορίζει τα νέα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα ώστε να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος με τα νέα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα θα εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη.

Τα παραπάνω ωστόσο αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου, αφού το πόσο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, με κυριότερο τις ανάγκες εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Οπότε οι όποιες αυξήσεις ή μειώσεις θα οριστικοποιηθούν στους επόμενους μήνες.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο που αφορά τα νέα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα οχήματα.

Σχετικές ειδήσεις