ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Οκτώβριο χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας και η Αντωνοπούλου βλέπει ρεκόρ απασχόλησης!

Τον Οκτώβριο χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας και η Αντωνοπούλου βλέπει ρεκόρ απασχόλησης!

«Άνθιση» στις θέσεις εργασίας βλέπει η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα στον Οκτώβριο χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, οι αποχωρήσεις ήταν περισσότερες από 82.000, ενώ αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής ή ελαστικής απασχόλησης.

Ωστόσο, η κυρία Αντωνοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στον Κόκκινο», απέδωσε την απώλεια των θέσεων εργασίας στην εποχικότητα και είπε ότι αυξήθηκαν οι νέες δουλειές μιλώντας για «πρωτιά από το 2001»!

Όπως είπε, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ουσιαστικά λήγει η τουριστική περίοδος, υπάρχουν δηλαδή απολύσεις.

«Πέρσι είχαμε χάσει 56.000 την ίδια εποχή και είχαμε φτάσει στο μάξιμουμ των θέσεων εργασίας των 200 χιλιάδων, φέτος χάθηκαν παραπάνω θέσεις, αλλά το μάξιμουμ που δημιουργήθηκε φέτος -που ήταν πρωτιά από το 2001- ήταν 254.000 θέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν με τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε ότι έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε πάντως ότι οι θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και το δεύτερο ότι παραμένει υψηλή ειδικά στις γυναίκες (20% ανεργία για τους άνδρες, 28% για τις γυναίκες).

Σχετικές ειδήσεις