ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Μοσκοβισί: Αναγκαία μια συνολική συμφωνία για τα εκκρεμή ζητήματα

Eurogroup - Μοσκοβισί: Αναγκαία μια συνολική συμφωνία για τα εκκρεμή ζητήματα

Στην ανάγκη επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας πάνω στα εκκρεμή ζητήματα, τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά, εστίασε ο Πιερ Μοσκοβισί μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup, τονίζοντας παράλληλα ότι απαιτείται η δημιουργία ενός μηχανισμού, που να διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, καθώς και τους στόχους του προγράμματος.

«Είχαμε καλή συζήτηση, που μας επιτρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία», τόνισε χαρακτηριστικά ο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε θαυμαστά επιτεύγματα το 2016.

Ο «περισσότερο αισιόδοξος» Μοσκοβισί δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την ελπίδα ότι η επιστροφή των θεσμών θα πραγματοποιηθεί γρήγορα «αν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει».

«Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε και όχι να γυρίσουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και θα ετοιμάσουμε το έδαφος για την επιστροφή των ομάδων μας στην Αθήνα, που ελπίζω να πραγματοποιηθεί σύντομα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι καταβάλουν προσπάθειες» συμπλήρωσε, για να προσθέσει ότι «δεν είμαστε μακριά. Δυο τρία σημεία παραμένουν ανοικτά».

Αφού επισήμανε, δε, ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου θεωρείται «απαραίτητο να υπάρχει ένας μηχανισμός διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα», ο Μοσκοβισί υπογράμμισε πως «κανείς δεν επιθυμεί επιστροφή στο παρελθόν».

Σχετικές ειδήσεις