ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις: Παραμένει το χάσμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών

Διαπραγματεύσεις: Παραμένει το χάσμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, στην οποία συζητήθηκαν θέματα ευθύνης του υπουργείου Οικονομικών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση, ανέφερε ότι ανοικτό παραμείνει το θέμα της διαγραφής των οφειλών προς το δημόσιο και την εφορία, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Βασική διαφωνία είναι αν θα «κουρεύονται» οι παρακρατούμενοι φόροι, που αποτελεί και απαίτηση των Θεσμών, ενώ «αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της εξαίρεσης από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των οφειλών προς το Δημόσιο και κυρίως για τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι συνομιλίες είναι σε καλό επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ιδεολογική διαφορά όπως συμβαίνει στα εργασιακά».

Σημειώνεται ότι το όριο για ένταξη στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι τα 20.000 ευρώ, ενώ οι Θεσμοί το εκτοξεύουν στα 50.000 ευρώ. Η ελληνική πλευρά είναι ωστόσο πρόθυμη να πει το «ναι», καθώς το ίδιο στέλεχος ανέφερε σχετικά ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα»...

Κάτι που σημαίνει ότι στον εξώδικο συμβιβασμό θα ενταχθούν λιγότερα άτομα.

«Δεν είναι πρόβλημα τα 20.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ, δεν έχουμε σε αυτό ιδεολογικές διαφορές όπως ισχύει στα εργασιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Συνάντηση Τσακαλώτου-Σαπέν αύριο το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις