ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα πρόκληση από Σόιμπλε: Από την Ελλάδα εξαρτάται αν θα μείνει στο Ευρώ

Νέα πρόκληση από Σόιμπλε: Από την Ελλάδα εξαρτάται αν θα μείνει στο Ευρώ

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών βρίσκονται σε οριακό σημείο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε έρχεται για άλλη μία φορά να επαναφέρει τα σενάρια περί Grexit και να βάλει «φρένο» στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Νέα «πόρτα» από Σόιμπλε: Από το 2018 η συζήτηση για το χρέος

«Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε σήμερα, Τρίτη (07/03/2017) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να ανοίξει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος από το 2018, εάν αυτό το βήμα κριθεί απαραίτητο.

Επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και πως στόχος είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Εάν επιτευχθεί συμφωνία από όλες τις πλευρές, είμαι σίγουρος ότι αυτή θα προχωρήσει» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάλεσε την Ελλάδα από το Βερολίνο να εφαρμόσει όλα όσα έχουν αποφασισθεί στο Εurogroup και μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι είναι μεν αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της αλλά υπάρχει μια προϋπόθεση: «η Ελλάδα τηρήσει τη συμφωνία με το Eurogroup».

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup του περσινού Μαΐου, η οποία προβλέπει πως επί της αρχής θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους από το 2018 και -όπως είπε- εάν, αντίθετα με τα προσδοκόμενα, χρειάζονται ανάλογα μέτρα, αυτά θα μπορούσαν να εισαχθούν.

Σχετικές ειδήσεις