ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία

ΕΛΣΤΑΤ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία

Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της συνκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούν την ανεργία στην Ελλάδα.

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΗΛΘΑΝ ΣΕ 1,1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η ανεργία το μήνα Δεκέμβριο στην Ελλάδα έμεινε «παγωμένη» στο 23.1% αφού οι αποφάσεις της κυβέρνησης αφάνισαν κάθε βελτίωση στην αγορά εργασίας.

Οι άνεργοι όπως αποκαλύπτει η ΕΛΣΤΑΤ ανήλθαν σε 1,1 εκατομμύρια, ενώ οι οικονομικά μη ενεργοί άγγιξαν τα 3,27 εκατομμύρια γεγονός που σημαίνει πως το τμήμα του πληθυσμού που δεν εργάζεται ξεπερνά τους απασχολούμενους κατά περισσότερα από 600.000 άτομα.

Σε ετήσια βάση, δηλαδή συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2015, η ανεργία μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
Καλύτερα είναι τα στοιχεία που αφορούν την νεανική ανεργία, που διαμορφώθηκε στο 45,2%, σχεδόν πέντε μονάδες καλύτερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015. Στην αμέσως μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, 25-34 ετών, η ανεργία μετρήθηκε στο 30,2%, ελάχιστα βελτιωμένη σε βάθος δωδεκαμήνου.

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία αναδείχτηκε εκ νέου η περιοχή Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με ποσοστό 26,8%. Το χαμηλότερο ποσοστό εντοπίστηκε στο Αιγαίο, 19,5%. Ήταν το μοναδικό ποσοστό κάτω από 20 τοις εκατό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην Αττική, η ανεργία εκτοξευτηκε 22,9%, αυξημένη κατά 0,1 μονάδα συγκριτικά με το Νοέμβριο.
Απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία του συστήματος "Εργάνη" καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου χάθηκαν 4.879 θέσεις εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις