ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κογκρέσο προς ΔΝΤ: Μη χρηματοδοτήσετε άλλο την Ελλάδα!

Κογκρέσο προς ΔΝΤ: Μη χρηματοδοτήσετε άλλο την Ελλάδα!

«Λάθος» χαρακτήρισε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στήριξης, των μνημονίων δηλαδή, το Κογκρέσο.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ «ΤΡΕΧΕΙ» ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ» ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξαν ότι η επιλογή του ΔΝΤ να συμμετάσχει στα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης, ήταν «αμφιλεγόμενη» και ότι «Το Ταμείο δεν έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος».

Ακόμη περισσότερο, ο πρόεδρος του της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων, Άντι Μπαρ χαρακτήρισε «σοκαριστική» την πιθανότητα νέας εμπλοκής του ΔΝΤ στα προγράμματα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Στην ομιλία του προειδοποίησε το Ταμείο ότι αν εμπλακεί «θα είναι υπεύθυνο για τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων του που θα υποστεί».

Αναφέρθηκε δε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά από την επταετία των μνημονίων, λέγοντας ότι η ύφεση παραμένει και η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%.

«Η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες στα ύψη», είπε.

Μάλιστα, έδειξε και ένα δημοσίευμα με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πολλές φορές εκφραστεί με απαξίωση για το ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις