ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκαλεί ο Σόιμπλε: Δώστε στους Έλληνες τη δόση αλλά όχι ελάφρυνση χρέους

Προκαλεί ο Σόιμπλε: Δώστε στους Έλληνες τη δόση αλλά όχι ελάφρυνση χρέους

Με επιστολή την Τετάρτη (28/06/2017) του προς τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητά να στηριχθεί η καταβολή της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, αλλά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στην παρούσα φάση.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, ο Σόιμπλε εκτιμά ότι, το ΔΝΤ απομένει ακόμη να πάρει την επίσημη απόφασή του σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσα στον Ιούλιο».

Εντούτοις, η Handelsblatt, υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ εξαρτά το θέμα της χρηματοδοτικής συμμετοχής από το το ζήτημα της «βιωσιμότητας του χρέους, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι δεδομένη».

Όπως σημειώνει ο Σόιμπλε στη συνέχεια: «Η ελάφρυνση του χρέους, όπως την επιθυμεί το ΔΝΤ, δεν φαίνεται δυνατή για την ώρα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε μέτρα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ θα έπρεπε ήδη να είχαν υλοποιηθεί. Αλλά κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε εκ των πραγμάτων με ένα τέταρτο πρόγραμμα».

Αντ' αυτού ο Γερμανός υπουργός κοινοποίησε στους βουλευτές τη θέση του ότι «η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει τώρα να βελτιωθεί μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη βοήθεια για περισσότερη οικονομική ανάπτυξη».

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις