ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απίστευτες ευκαιρίες για να αγοράσετε σπίτι: Τι αλλάζει στην αγορά ακινήτων

Απίστευτες ευκαιρίες για να αγοράσετε σπίτι: Τι αλλάζει στην αγορά ακινήτων

Σε δελεαστικές προσφορές πώλησης προχωρούν οιιδιοκτήτες ακινήτων που πλέον, υπό τον φόβο δεσμεύσεων λογαριασμών και πιθανής κατάσχεσης της περιουσίας τους, βγάζουν στο «σφυρί» πάνω από 20.000 κατοικίες, για να προσελκύσουν αγοραστές και να ανασάνουν οικονομικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι διαδικασίες ρύθμισης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων ωθούν τους ιδιοκτήτες να κατεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές πώλησης των σπιτιών τους, παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες σε όσους αναζητούν στέγη.

Όπως εκτιμούν ειδικοί στην αγορά ακινήτων, περίπου το 10 - 15% του σημερινού αποθέματος απούλητων ιδιοκτησιών, δηλαδή 20.000 - 25.000 ακίνητα είναι έτοιμα να δοθούν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει βελτιωθεί η ζήτηση για κατοικίες, κυρίως από ξένους ή και Ελληνες, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη απήχηση που έχει τελευταία η δραστηριότητα των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων σε ξένους επισκέπτες, μέσω πλατφορμών στο Διαδίκτυο, όπως είναι, για παράδειγμα, η Airbnb.

Όπως επισημαίνουν οι ειδήμονες της αγοράς, τα προς πώληση ακίνητα είναι, κατά κανόνα, μεγάλης ηλικίας και σπάνια αφορούν στην κύρια κατοικία των πωλητών.

Στόχος, όπως υποστηρίζουν, είναι η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων για την εξασφάλιση ρευστότητας, με την οποία οι πωλητές θα μπορέσουν να μειώσουν το ύψος των οφειλών τους και να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους για τα επόμενα χρόνια, εν αναμονή και της βελτίωσης των συνθηκών στην οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις