ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Αυτά είναι τα «ψιλά γράμματα» του φόρου που αγνοούν πολλοί ιδιοκτήτες

ΕΝΦΙΑ: Αυτά είναι τα «ψιλά γράμματα» του φόρου που αγνοούν πολλοί ιδιοκτήτες

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ξεκινά η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το 2017, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών επιφυλλάσσει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις...

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις μετέπειτα αλλεπάλληλες υποσχέσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΕΝΦΙΑ και για το 2017 παραμένει ίδιος και απαράλλακτος! Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τον πληρώσουν σε πέντε μηνιαίες δόσεις, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ότι, μετά την «ψυχρολουσία» ενός επιπλέον φόρου που υποτίθεται ότι θα «καταργούσε» ο Αλέξης Τσίπρας, έρχεται ακόμη ένα «χαστούκι» που αφορά στις δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο οι φορολογούμενοι από το Μάρτιο του 2018 (δηλαδή ακριβώς δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του ΕΝΦΙΑ του 2017) θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και για το 2018!

Παραδιάς: «Δεν υπάρχει μέτρο άμυνας των πολιτών απέναντι στον ΕΝΦΙΑ»

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς μιλά στο Newsbomb.gr και αναλύει την αδικία του συγκεκριμένου φόρου για τους φορολογούμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Παραδιάς, «ο ΕΝΦΙΑ έχει 'κατασκευαστεί' με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν στα δικαστήρια!».

Αυτούς τους κινδύνους αντιμετωπίζει ένας άνεργος ιδιοκτήτης που δεν έχει χρήματα να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

O πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι «το κράτος ψυχρά λέει σε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν χρήματα, να πουλήσουν ό,τι έχουν!». Τώρα τι γίνεται εάν δεν μπορεί το Κράτος να διεκδικήσει τα χρήματα...;

Τι συμβαίνει με τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις; Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Παραδιάς «εκείνοι οι ιδιοκτήτες που είχαν πλήρη απαλλαγή ήταν κάτω από το 1% του συνόλου»!

Σχετικές ειδήσεις