ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υλοποίηση των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα ζήτησε ο Ζιπέ

Υλοποίηση των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα ζήτησε ο Ζιπέ

Να υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

«Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ελλάδας αποδέχθηκαν αυτό το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, πρέπει τώρα αυτό να υλοποιηθεί και να σταθεροποιηθούν οι χρηματαγορές», είπε ο Ζιπέ σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα στο Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία.

«Αν γίνει έτσι, πράγματι, η οικονομική κρίση αυτή καθ' αυτή μπορεί να καταλαγιάσει, χάρη στις αποφάσεις, που ελήφθησαν στο πλαίσιο των συνθηκών (της ΕΕ), που η Γαλλία έχει αποδεχθεί, εκ των οποίων μια επικυρώνεται τις προσεχείς μέρες», προσέθεσε.

Αναφερόμενος περαιτέρω στην Ελλάδα υποστήριξε ότι πρέπει να διορθωθούν τα λάθη που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών, ώστε να καταστεί εφικτή η μαζική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Πάντως, αναγνώρισε ότι «το ζητούμενο από την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο, πολύ επώδυνο».

«Κατανοώ, λοιπόν, τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις του ελληνικού πληθυσμού. Όμως, συγχρόνως, τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε ακόμα πιο επώδυνες δοκιμασίες, ένα είδος οικονομικού, αλλά και πιστωτικού χάους», κατέληξε ο Ζιπέ.