ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας: Άλμα στις τιμές το τελευταίο διάστημα – Δείτε infographics

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας: Άλμα στις τιμές το τελευταίο διάστημα – Δείτε infographics

Όλο και πιο δημοφιλές γίνεται σταθερά το κέντρο της Αθήνας, γενικώς που σημαίνει πως ταυτόχρονα γίνεται και ακριβότερο. Παρά την πανδημία, συνεχίζει να προσελκύει τα βλέμματα των επενδυτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και αυτό αποτυπώνεται στις τιμές των ακινήτων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν ακόμη και διπλασιαστεί σε σχέση με το 2015.

Παράλληλα, καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των μεταβιβάσεων σε ακίνητα κάθε τύπου, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή την περίοδο το κέντρο της Αθήνας «αλλάζει χέρια», περνώντας σε μεγάλο βαθμό στην κυριότητα ξένων επενδυτών. Ενδεικτικό είναι πως μόνο την τελευταία πενταετία οι επενδύσεις από την Κίνα για αγορά ακινήτων στη χώρα μας έφτασαν τα 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της περιόδου είναι το ότι οι υποψήφιοι αγοραστές στρέφονται πλέον και σε άλλες περιοχές, πέραν του παραδοσιακού κέντρου, όπως η Κυψέλη ή τα Πατήσια και άλλες κοντινές περιοχές που δεν είχαν δει τις τιμές των ακινήτων να ανεβαίνουν.

Όπως εξηγεί ο κ. Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος Μεσιτών Αθηνών Αττικής στο Data Project του Newsbomb.gr, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από το εξωτερικό είναι κυρίως Κινέζοι, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται κατά κανόνα σε οικιστικά ακίνητα, σε τουριστικά ακίνητα αλλά και σε γραφεία ή άλλες κατασκευές, με σκοπό να μετατραπούν σε ξενοδοχεία. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα -και σε πείσμα της πανδημίας- οι επενδυτές αναζητούν και επαγγελματικά ακίνητα με στόχο να ανοίξουν και επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Data Project του Newsbomb.gr «Αλλάζει χέρια το κέντρο της Αθήνας», εδώ