ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνουν στην Attica Bank οι Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου

Μπαίνουν στην Attica Bank οι Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου

Έτοιμη να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank είναι η Thrivest των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, βάζοντας σε πλήρη λειτουργία το πλάνο για την επόμενη ημέρα της τράπεζας.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες γύρω από την Attica Bank και την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 490 εκατ. ευρώ. Σε αυτή φαίνεται πως αποφάσισε να συμμετάσχει το επενδυτικό σχήμα των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου με την εταιρεία Thrivest. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Thrivest είναι σε διαπραγματεύσεις με την Ellington, η οποία δεν έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της για την ΑΜΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Thrivest έχει αποφασίσει να κάνει την κίνησή της και να συμμετάσχει στην ΑΜΚ για να καταφέρει να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό των μετοχών της τράπεζας και να βάλει σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο της για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, αναμενόταν να σταλεί στο ΤΧΣ και η σχετική επιστολή ενδιαφέροντος έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Την ίδια ώρα η Attica Bank έχει μπει σε μια προσπάθεια να «νοικοκυρευτεί» και εσωτερικά, έτσι ώστε να είναι περισσότερο «ελκυστική» για κάθε πιθανό νέο επενδυτή, όπως η Thrivest. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό παίζου οι ενέργειες της κ. Ελένης Βρεττού, της CEO που μπήκε στη διαδικασία να βάλει τάξη στην τράπεζα.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να επιλύσει, είναι αυτό της τιτλοποίησης Omega ύψους 1,3 δισ. ευρώ, κάτι που είχε συμβεί με επενδυτή την Ellington. Η τράπεζα εξετάζει εναλλακτικές για το πώς θα μειωθεί το πλέον προβληματικό της χαρτοφυλάκιο, με το σενάριο που θέλει τα 300 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ να καταλήγουν εκεί να είναι το επικρατέστερο.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Βρεττού έχει κάνει ήδη ενέργειες που δείχνουν ότι «συμμαζεύει» την κατάσταση στην Attica Bank, η οποία σύντομα ενδέχεται να έχει έναν νέο στρατηγικό επενδυτή. Πληροφορίες αναφέρουν πως και στην Τράπεζα της Ελλάδας βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο της συμμετοχής της Thrivest των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου. Διότι με μια πιθανή «ένωση» της Παγκρήτιας, για παράδειγμα, με την Attica, τότε δημιουργείται ένας πέμπτος ισχυρός, μη συστημικός, τραπεζικός πυλώνας.