ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις στα νέα τιμολόγια ρεύματος: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις

Αυξήσεις στα νέα τιμολόγια ρεύματος: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος από τον Νοέμβριο - Τις επιδοτήσεις αναμένουν οι καταναλωτές στα μέσα της εβδομάδας.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και στην Ουκρανία φέρνει νέο κύκλο εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους, ο οποίος θα επηρεάσει έντονα και τα πορτοφόλια των πολιτών που θα κληθούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν οι εταιρείες – πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας τα τιμολόγια του Νοεμβρίου θα έχουν νέες ανατιμήσεις.

Η τιμή του ρεύματος θα είναι αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 40%, ή σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και κατά 88%, σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια, η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώνεται, κατά μέσο όρο και ανάλογα με την εταιρεία, από 15 έως και 20 λεπτά κιλοβατώρα, για τις πρώτες 500, ενώ τον Οκτώβριο οι τιμές δεν ξεπερνούσαν τα 12 λεπτά.

Ο χειμώνας που έρχεται προκαλεί έξτρα άγχος στους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν.

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις

Ωστόσο μια μικρή ανάσα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να ανακουφίσει το νοικοκυριό και να κάνει σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς, ώστε να είναι σαφές ποια νοικοκυριά ζεσταίνονται με ηλεκτρική ενέργεια.