ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν εξισώνουμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης

Δεν εξισώνουμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης

«Κανένας δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει για την ελληνική οικονομία αλλά έχουμε λόγους να είμαστε ικανοποιημένοι», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική στις αλλεπάλληλες κρίσεις. «Υπεραπέδωσε ο προϋπολογισμός και για αυτό άλλωστε δώσαμε το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας είπε επίσης ότι πέρα από την ευημερία των αριθμών «350.000 συμπολίτες μας που ήταν άνεργοι το 2019 σήμερα εργάζονται. Αυτοί καταλαβαίνουν την πρόοδο που έχει γίνει. Στον κατώτατο μισθό ήμασταν στην 18η θέση στην Ευρώπη και τώρα είμαστε στη 13η θέση. Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν του χρόνου αύξηση στους μισθούς τους μετά από 14 χρόνια. Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για φέτος και του χρόνου, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα δει καθαρά στη τσέπη του 1.476 ευρώ παραπάνω, σε ετήσια βάση. Επανέρχονται οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αυξάνονται οι συντάξεις, το επίδομα αναπήρων κ.α. Να πώς φαίνεται το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής μας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι χωρίς να αυξηθούν οι φόροι, φέτος σημειώθηκε αύξηση 9% στα φορολογικά έσοδα. «Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη, στον τουρισμό αλλά και στην αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και στην επακόλουθη αύξηση των κρατήσεων», σημείωσε.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «δεν εξισώνουμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σημείο αναφοράς μας είναι ο κατώτατος μισθός και υπάρχουν προϋποθέσεις ανάλογα με το τζίρο και τον αριθμό των εργαζομένων μιας επιχείρησης, ενώ από τη φορολόγηση εξαιρούνται 7-8 κατηγορίες. Επιπλέον, το τεκμήριο είναι μαχητό. Όποιος θεωρεί ότι έχει κάποιο λόγο να μην φορολογηθεί, εκτός από αυτούς που έχουμε θέσει, μπορεί να πάει στις αρμόδιες αρχές και να το αποδείξει».

Ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο έχει χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης. «Κάνουμε διάλογο απροκατάληπτα», υπογράμμισε.