ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωστής Χατζηδάκης: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αύξηση 1.476 ευρώ τον χρόνο»

Κωστής Χατζηδάκης: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αύξηση 1.476 ευρώ τον χρόνο»

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν αυξήσεις μετά από 14 χρόνια», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αυξήση μισθού η οποία θα φτάνει τα 1.476 ευρώ τον χρόνο θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν αυξήσεις μετά από 14 χρόνια. Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για φέτος και του χρόνου, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα δει καθαρά στη τσέπη του 1.476 ευρώ παραπάνω, σε ετήσια βάση», σήμειωσε ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας.

«Στον κατώτατο μισθό ήμασταν 18οι στους 22 και τώρα είμαστε 13οι», συμπλήρωσε ο υπουργός για τα βήματα που έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

«Επίσης, 350.000 πολίτες που ήταν άνεργοι το 2019 πλέον δουλεύουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε και σε μερικά από τα νέα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση «Επανέρχονται οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνεται το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, έχουμε αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων αλλά και των συντάξεων, μεγαλύτερη με το επίδομα που δώσαμε στους συνταξιούχους. Επομένως πώς φαίνεται το κοινωνικό μέρισμα της πολιτικής μας»,