ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψυχρολουσία Θεοχάρη για το έκτακτο επίδομα το Πάσχα - Ψαλιδίζει τις ελπίδες

Ψυχρολουσία Θεοχάρη για το έκτακτο επίδομα το Πάσχα - Ψαλιδίζει τις ελπίδες

Την ανάγκη τήρησης της δημοσιονικής σταθερότητας υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες για έκτακτο επίδομα το Πάσχα

Τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν δικαιολογούν τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος το Πάσχα, καθώς τα έσοδα αποδίδουν ελάχιστα καλύτερα του αναμενόμενου, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, είπε πως «πρέπει να περιμένουμε λίγο» και προσέθεσε ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια που υπάρχουν. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Αν δεν έβλεπα τρεις μήνες στη σειρά, να δω ότι έχουμε μια τάση, δεν θεωρώ ότι πρέπει να το δούμε με όρους πολιτικούς, αν έχουμε ευρωεκλογές, αλλά δημοσιονομικούς» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε πως στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο η οικονομία πήγε καλύτερα έναντι του στόχου, αλλά το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει για σχέδια για παροχές.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, εξήγγειλε αυστηρούς ελέγχους για όσους δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, αλλά η καταναλωτική τους συμπεριφορά δεν εναρμονίζεται με αυτά, τονίζοντας ότι υπάρχουν 800 κραυγαλέες τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες θα ελεγχθούν.

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση POS για τους 35 κλάδους οι οποίοι υποχρεώθηκαν από φέτος στην εγκατάσταση τους για πρώτη φορά, τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση πέραν του τέλος Φεβρουαρίου.

Τέλος, αναφερθείς στην πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η πληρωμή του μπορεί να γίνει μέχρι και σε 11 δόσεις από 10 που ήταν μέχρι τώρα και από το 2025 θα μπορεί να γίνεται και σε 12 δόσεις.