ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανανεωμένη η πλατφόρμα «e-katanalotis»: Σύγκριση τιμών σε περισσότερα από 3.500 προϊόντα

Ανανεωμένη η πλατφόρμα «e-katanalotis»: Σύγκριση τιμών σε περισσότερα από 3.500 προϊόντα

Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα e-Καταναλωτής να μπορούν να ενημερώνονται για τα καταστήματα που θα έχουν τα προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές

Νέα ψηφιακά εργαλεία ενεργοποιούνται το προσεχές διάστημα για τους καταναλωτές, κατά της ακρίβειας. Όλα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα από την πλατφόρμα e-katanalotis.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανανεωμένη πλατφόρμα θα περιλαμβάνονται περισσότεροι από 3.500 κωδικοί προϊόντων και τα νοικοκυριά θα μπορούν να προχωρούν σε σύγκριση των τιμών ώστε να εντοπίσουν σε ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που βρίσκεται κοντά τους, διατίθενται φθηνότερα.

«Στόχος της αναβαθμισμένης πλατφόρμας e-katanalotis είναι η διευκόλυνση όλων των νοικοκυριών να μπορούν να συνθέτουν το δικό τους καλάθι με βασικά προϊόντα και να γνωρίζουν από που μπορούν να το προμηθευτούν φθηνότερα, μέσα από τη δυνατότητα σύγκρισης που τους παρέχεται» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μέσα από την πλατφόρμα, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ενημερώνονται για τα καταστήματα που θα έχουν τα προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές και να τα επισκέπτονται. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, περίπου 3 στους 10 καταναλωτές κάνουν σύγκριση τιμών τόσο διαδικτυακά όσο και στα φυσικά καταστήματα.

Μετά την αναβάθμιση της εφαρμογής e-katanalotis, θα ξεκινήσει και διαφημιστική εκστρατεία ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα οφέλη που μπορούν να έχουν από την αξιοποίηση της.