ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Τουρκική «απόβαση» σε δέκα ελληνικά νησιά φέρνει η βίζα – εξπρές

Τουρισμός: Τουρκική «απόβαση» σε δέκα ελληνικά νησιά φέρνει η βίζα – εξπρές
EUROKINISSI.

Οι εκτιμήσεις εργαζομένων του τουριστικού κλάδου κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση του αριθμού Τούρκων επισκεπτών σε ελληνικά νησιά, μετά τη διμερή συμφωνία για χορήγηση βίζας – εξπρές.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, την 7η Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, υπεγράφησαν δεκαπέντε συμφωνίες, Μνημόνια και Κοινές Δηλώσεις.

Η σημαντικότερη από εκείνες αφορά την παροχή τουριστικής βίζας σε Τούρκους πολίτες, με σκοπό να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Η βίζα θα χορηγείται για επισκέψεις στα εξής νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

  1. Λήμνος.
  2. Μυτιλήνη.
  3. Χίος.
  4. Σάμος.
  5. Λέρος.
  6. Κάλυμνος.
  7. Κως.
  8. Ρόδος.
  9. Σύμη.
  10. Καστελόριζο.

Με βάση τη συμφωνία, η άδεια παραμονής θα χορηγείται με την άφιξη των Τούρκων πολιτών και θα έχει διάρκεια επτά ημερών. Τα δύο κράτη έχουν συμφωνήσει πως η συμφωνία θα έχει ισχύ για έναν χρόνο και στη συνέχεια, η ισχύς αυτής θα επανεξετασθεί.

«Το πρόγραμμα της βίζας είχε δοκιμασθεί και παλαιότερα, φέρνοντας πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Το θέμα αυτό για τα νησιά μας, είναι ευεργετικό. Υπάρχει αισιοδοξία ότι η άφιξη Τούρκων τουριστών θα αυξηθεί», τονίζουν εργαζόμενοι του κλάδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικές ειδήσεις