ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία - Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Γραφείων για βίζα: 1 εκατ. Τούρκοι στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Τουρκία - Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Γραφείων για βίζα: 1 εκατ. Τούρκοι στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Για τους Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους έχει προβλεφθεί απλοποιημένη διαδικασία θεώρησης κατά την είσοδο στην Ελλάδα

Το τέλος της βίζας που θα δίνεται σε Τούρκους πολίτες οι οποίοι θα επισκέπτονται τα 10 ελληνικά νησιά, που συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, έχει οριστεί στα 60 ευρώ, ήτοι 1.873 τουρκικές λίρες, αναφέρει σε δήλωσή του ο Firuz Baglikaya, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της «Μιλιέτ», ο Φιρούζ Μπαγκλικάγια επισημαίνει πως αυτό ίσχυε και κατά το παρελθόν, αναφέροντας ότι παλαιότερα οι πολίτες που ήθελαν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά μπορούσαν να αγοράσουν ακτοπλοϊκό εισιτήριο και να υποβάλουν αίτηση για βίζα μιας εβδομάδας μαζί με κράτηση ξενοδοχείου.

«Αν έκανες αίτηση για βίζα Σένγκεν στην Ελλάδα, ήταν 110 ευρώ. Αυτή είναι μια ελαφρώς πιο οικονομική βίζα. Υπήρχε ένα τέτοιο αίτημα. Όταν ακολουθείτε την κανονική διαδικασία έκδοσης βίζας, η βίζα δίνεται μήνες αργότερα. Δεν ήταν δυνατό για τους πολίτες να επιλέξουν αυτά τα ταξίδια. Αναμένω πολύ σοβαρή αύξηση την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Το επίπεδο Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα είχε φτάσει το 1 εκατ. Στη συνέχεια, μετά τα προβλήματα βίζας και την πανδημία, έπεσε γύρω στις 500 χιλιάδες. Νομίζω ότι θα πλησιάσει και φέτος το 1 εκατομμύριο» εκτίμησε ο πρόεδρος.

Ξεκαθαρίζονται οι λεπτομέρειες για το ταξίδι χωρίς βίζα στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκε το κόστος εισόδου

Επίσης, σημειώνει πως η βίζα δεν ισχύει για τρία δημοφιλή ελληνικά νησιά, τη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Μύκονο. «Μπορείτε να μείνετε για 7 ημέρες. Όταν σε πάνε στο ένα νησί δεν υπάρχει πέρασμα στο άλλο, πήρα βίζα για 7 μέρες, θα πάω στη Σάμο και μετά στην Κω, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εφόσον ονόμασαν τη βίζα με το ίδιο όνομα με αυτήν που έκαναν την προηγούμενη φορά, υποθέτω ότι οι ίδιες πρακτικές θα συνεχιστούν» υπογράμμισε καταληκτικά.